Populärt med fotokonst

Vad är fotokonst?

Fotokonst är precis vad det låter och det hör man
på namnet, konst som är baserat på foto. Det är inte en konst som har funnits så länge om man jämför med målade tavlor då det i princip har funnits så länge man har kunnat minnas eftersom det fortfarande finns tavlor som gjordes för flera hundra år sen. Men fotokonst är relativt nytt med tanke på att det inte har funnits kameror så länge. När kameran kom så var det jätte populärt men det är inte så konstigt, alla saker om är nya uppfinningar blir populära under en kort tid bara för att det är något nytt. Dock så dog foto under en tid då personer tröttnade på den dåliga kvalitén och det var inte lika intressant länge. Det berodde även på att det fanns mycket annat som väckte samhällets intresse och det var inte foto.

 

Varför blir fotokonst mer populärt?

Fotokonst blir allt mer populärt i dagens samhälle av många anledningar. En anledning är bland annat att tekniken har kommit så långt att man kan ta riktigt schyssta bilder numera som i sin tur leder till att det blir allt finare konst att hänga på sina väggar eller luta på sitt stöd på nattbordet. Om du är intresserad av fotokost eller konst över huvud taget så har du säkert märkt att det finns allt fler utställningar med tavlor som är foto. Ett exempel på ett sådant ställe är utställningen fotografiska i Stockholm som ställer ut extremt fina och vackra tavlor som är fotograferade men en kamera. Det blir dessutom allt mer populärt att fota av självporträtt, det vill säga att man antingen fotograferar sig själv eller att man tar en bild på en annan. Något som har blivit riktigt populärt är när kändisar blir fotograferade, vilket har ökar enormt mycket på det senaste. Något som man inte tänker på så ofta men som är ganska speciellt är att det numera finns ett yrke som är fotograf. Det fanns inte förr i tiden, vilket är ganska logiskt eftersom man inte hade kameror förr i tiden. Men det är inte lika vanligt att höra en konstnär som det är att höra en fotograf. Med tanke på att det är såpass många som behöver och använder sig av en fotograf så är det ett allt mer vanligt jobb som det går bra för.

 

Hur kommer fotokonst bli i framtiden?

Med tanke på att fotokonst utvecklas mer och mer för varje dag som går skulle man kunna säga. Det kommer ofta nya kameror som lanseras, både för amatörer och fotografer. Många tror att denna bransch kommer expandera och bli större för att de kommer bli allt mer ”vanliga” person som kommer använda sig av en kamera och upptäcka det roliga med det och kanske till och med börja ta fotografier och ställa ut själv. Med tanke på att fotokonst blir allt mer eftertraktat så kommer även branschen utökas eftersom folk kommer upptäcka att det finns pengar att tjäna.