konstnet.se

Köpa posters på nätet
Hem > Köpa posters på nätet

Posters på nätet

Det finns många olika webbsidor där du kan köpa posters – både sådana tryckta på beställning efter eget motiv som du laddar upp och sådana med befintliga motiv. Tänk på när du letar efter postrar att planera hur du tänker placera dem i hemmet och vilken kvalitet de är i: ibland är det kul att prova på olika billiga postrar, men ibland vill du ha något med riktigt bra tryck.

Köpa ramar till posters

När du skaffar postrar är det också en bra idé att skaffa ramar till dem. Det är vanligt att skaffa så tunna ramar som möjligt, som drar uppmärksamhet till postrarna utan att själva stå i centrum eller ta plats på väggen – särskilt när du arrangerar en postervägg. IB Wahlström har ett brett utbud för dig som behöver ramar i olika storlekar, både färdiga bildramar med glas och obehandlade i trä för dig som vill rama in dina egna motiv.

 

Vill du vända dig till en större butik som har ett annat typ av utbud hittar du här tips på tre webbutiker där du kan köpa ramar:

 

Köpa posters på nätet

Här är några tips på ställen där du kan köpa postrar:

  1. Gallerix har ett stort utbud av postrar med olika typer av motiv och storlekar, ofta med bra tryckkvalitet.
  2. Hello Print erbjuder billiga postrar med egna tryck.
  3. Moderna museet säljer kvalitativa postrar med motiv från modern konst.
  4. Poster Store erbjuder såväl premiumpostrar som riktigt billiga postrar.
  5. Historly säljer postrar med klassiska konstverk som motiv.

Så gör du en bra postervägg

För att få till en bra postervägg är det viktigt att planera i förväg, så ta fram papper och penna eller ett ritprogram, mät ut hur stor yta du har att arbeta med, och planera ut var du vill hänga postrar. Det kan vara fint att variera storlekar för att på så sätt lyfta fram en poster, eller att ha ett mer regelbundet utseende med flera i samma storlek.

Köpa posters i butik

Här hittar du tips på tre fysiska butiker vardera i Stockholm, Göteborg och Malmö:

Stockholm:

 

Göteborg:

 

Malmö:

Billiga posters

För dig som är ute efter riktigt billiga postrar kan det vara en idé att titta på budgettryck från webbutiker som Canvasbutik, Hornbach eller Room99. Billigare postrar har så klart inte lika hög tryckkvalitet som dyrare varianter, men innebär att du kan komma undan med att byta ut postrarna hemma oftare utan att det behöver vara dyrt.